Största gåvan är att ge

Jag tror på att leda helhjärtat. Jag tror på mänskliga rättigheter och jag vill vara med och skapa den förändring som krävs för en bättre värld. Jag tror att FNs 17 globala mål (SDGs) är en kraftfull och nödvändig verktygslåda för förändring. Ramverket för de inre utvecklingsmålen (IDGs) är grundläggande i arbetet med att nå målen för hållbar utveckling. Jag tror att vi tillsammans kan och måste mäta framgång i skapat värde.

Jag har jobbat inom svensk industri i mer än 25 år där jag har haft förtroende i flera olika befattningar, huvudsakligen med uppgift att leda, utveckla och förändra verksamheter efter kundens och omvärldens behov och efterfrågan med tydliga krav på tillväxt och kvalitet.

Jag tar ansvar för att finna potentialen i människor och processer och har modet att utveckla den potentialen. Jag tycker om att skapa motivationsklimat som bygger på glädje, lärande och tillit och fylls av energi när jag får se andra människor lyckas, må bra och växa.

Och jag trivs bäst när jag får vara eleven och läraren på samma gång.

Glädje

Största gåvan är att ge, men vi måste ge så att själen njuter när vi ser andra människor glada och lyckliga.

Kunskap

 

Tillit

De guidas av sina personliga värderingar.

De förstår att mod inte är avsaknad av rädsla utan förmågan att fortsätta trots rädslan.

De har stor medkänsla för andra och för sig själva.

De vågar be om hjälp.

De vet att kreativitet föds ur förmågan att vara sårbar.

I am because

We are

Med en djup förankring i sina värderingar kopplar Helena affärsnytta till hållbarhet med innovativa tankar och målet i sikte. Helena har ett starkt engagemang mest tydligt när hon leder och utmanar i frågor om en rättvis, jämställd och hållbar värld. Hon låter aldrig rädslan för att inte lyckas hindra henne från att göra det hon verkligen bryr sig om. ’Segrarna skriver historien men för att lära sig något måste man även lyssna på förlorarna, om det alls finns några?’ säger hon. ’Hur kan en av oss vara lycklig om alla andra är ledsna?’ säger Helena och fortsätter ’I am because We are’.

Feedback from Participants

Med glimten i ögat och en stor portion humor talar Helena varmt om jämställdhet och klimatet. Man hajar till och känslan av att bidra och göra det man kan, stort som litet, för en bättre tillvaro infinner sig. Vi på Telin kan varmt rekommendera Helena och hennes verksamhet Good Growth – vi kommer absolut arbeta vidare med detta område ännu mer framöver.’

Linda Petersson

Telin Rekrytering

Helena tar hållbarhet till nya nivåer varje dag. Under ett utbildningsuppdrag där vi båda jobbade som konsulter för VATIs Common Ground och VERIFY Agency höll Helena i gruppcoachingen. Även här handlade det om hållbarhet och företags ansvarstagande att bidra till de globala målen genom att guidas av ISO26000:2021 och att jobba som auditör inom samma område. Helena lotsade inte bara kursdeltagarna genom utbildningen utan även en bra bit ut i verkligheten med faktiska case och situationer att fundera över som samtidigt knöt fint an till kursinnehållet. Helena har mina varmaste rekommendationer!

Johanna Richardsson

Bilburry Consulting

Mycket inspirerande och en av de bättre föredragningar jag varit med på, upplägget, pedagogiken och förmågan att bryta ner abstrakta mål till konkret handling.

Det väckte mycket tankar hos mig bland annat gällande mångfald och inkludering som jag kommer ha nytta av även i andra sammanhang, tack Helena.’

Lars Altgård

Lessebo Kommun

THIS WEBSITE IS UNDER OPTIMIZATION